Kom dine rygproblemer til livs med hjælp fra hævesænkeborde

Det kan være sværere end som så at komme af med sine rygproblemer

Smerter i ryggen, nakken og lænden kan opstå af flere grunde. Måske har man været ude for et fald eller et trafikuheld hvor man har været så uheldig at forstrække noget som nu giver en gener, måske er man født med problemer i dette område eller måske kommer en skade af at løfte tunge ting på arbejdet.

En af de ting som dog virkelig ofte er en af hovedårsagerne til at disse problemer opstår, er dårlige sidestillinger. De fleste mennesker sidder rigtigt meget i stole og bøjet over borde i løbet af dagen, ofte i forbindelse med studie eller med arbejde. Her kommer man let til at sidde og svaje i lænden eller bøje nakken, og gør man det i længere tid kan det forårsage spændinger som kan resultere i smerter. Og disse smerter kan faktisk være ret så besværlige at komme af med igen – selv hvis man går til læge, kiropraktor eller fysioterapeut som giver en nogle øvelser og tips som man kan bruge. For hvis man fortsat sidder foran computeren hver dag, så eliminerer man jo aldrig problemet. Man er derfor nødt til at gå mere proaktivt til værks for at blive af med smerterne.

2008-04-13_expandable_table_expanding

Med hævesænkeborde kan du variere din siddeposition i det uendelige

Hævesænkeborde kan være en måde at gøre dette på. Med et smart kontormøbel som du kan regulere højden på, kan du nemlig sørge for at du hele tiden varierer den måde du sidder på – på den måde belaster du ikke de samme muskler for længe af gangen. Hævesænkeborde fås i forskellige variationer, men fælles for dem alle er at de er ekstremt ergonomisk velfungerende. Ved at prøve at justere dette bord lidt op og ned kan man hen af vejen finde lige præcis den højde som er perfekt til ens krop og arbejdsfunktion, og dette gør at man i stedet for at forsøge at kurere rygsmerterne efter de er opstået måske helt kan forebygge dem. Dette sparer ikke kun smerter og gener, det sparer også en masse tid og bekymring som man investerer i at gå til for eksempel en fysioterapeut for at få løst sine problemer. Det er altså bestemt en investering som er værd at overveje at gøre sig, hvis man har et job som involverer meget siden ned.