Guiden til at finde kviklånet til dig

Leder du efter det bedste kviklån til dig? Der er mange låneudbydere at vælge imellem, og det kan være svært at vælge hvem, man skal sende en ansøgning. Her finder du en kort guide til, hvordan du finder kviklånet, der passer til dig og din situation.

Kviklån skridt for skridt

Det første, du skal kigge på, er aldersgrænsen på låneudbyderne. Den er nemlig meget forskellig fra udbyder til udbyder. Nogle steder er det godt nok at være 18 år, hvorimod andre forlanger, at man er ældre. Det næste, du skal tage stilling til, er, hvor mange penge, det drejer sig om. Har du brug for flere hundrede tusinder eller mindre? Allerede nu har du fået frasorteret er par udbydere. Dernæst kan du kigge på renten og løbetiden, dvs. den tid, du har brug for til at betale lånet tilbage igen. Kan du betale tilbage indenfor et par måneder, eller har du brug for flere år? Logisk nok er det typisk sådan, at jo flere penge, du har mulighed for at låne, des længere tid har du til tilbagebetalingen.

Budgetter giver overblik over dit kviklån

18Til sidst kan det være, du sidder tilbage med to eller flere låneudbydere, som du har svært ved at vælge imellem. Så kan du oprette et budget for hver udbyder (der findes mange gode computerprogrammer til at lave budgetter). Ud fra de forskellige oplysninger (lånestørrelsen, renten, tilbagebetalingsperioden samt ydelsen) kan du få et overblik over lånet, og du kan se, hvornår lånet er tilbagebetalt. På den måde kan du få en endnu beder fornemmelse af, hvilket lån, der er mest fordelagtigt. Hvis du stadig har svært ved at vælge, kan du eventuelt sende en ansøgning til dem alle. Ansøgningen er nemlig ikke bindende, før du har skrevet under på lånedokumentet.